27 вер. 2019 р.

Свято " Дари Осені".

" Дари Осені".
Прийшла осінь. Цю пору називають багатою або щедрою за її дари. І не дивно, адже осінь — час збору врожаю пшениці, картоплі, кукурудзи, гарбуза, моркви, буряка, капусти та інших овочів. Це саме час для пізніх яблук, соковитих і ароматних, які зберігаються цілу зиму. Дозрівають груші, виноград, усіма улюблені баштанні культури — кавуни та дині.
Є гарне прислів’я: «Осінь — наша мати, і жебрака нагодує». Люди з весни протягом усього літа важко працюють і доглядають за посівами та посадками, щоб осінній урожай був багатим.
Осінь годує урожаєм не тільки людей, але й птахів та звірів. Не дарма її прозвали щедрою господинею. Їй приписують такі слова: «Берися, бо як зима прийде, хоч і схочеш узяти, то не візьмеш».
Ця хлібосольна пора дає нам ягоди (лохину, журавлину), мед, гриби та багато іншого. Багатий осінній урожай з полів, лісів та садів заповнить комори дбайливих господарів. Буде чим поласувати взимку та навесні.
Раніше люди святкували Свято Врожаю і не випадково це був осінній день. Щедра осінь і на весілля. Саме восени люди, прибравши урожай, справляли цю важливу подію в житті будь-якої нової сім’ї.
Дякуємо тобі, осінь, щедра господиня!
Початкові класи!